Diversiteit op de werkvloer

Onze samenleving is de laatste decennia enorm divers geworden. De klassieke verzuiling uit de jaren ’50 is veranderd in een nieuwe diversiteit: Allochtoon/Autochtoon, Hetero/Homo, Man/Vrouw, Jong/Oud, gelovig / niet gelovig.

Diversiteit kan zorgen voor een kleurrijke organisatie. Verschillende mensen, verschillende ideeën en werkwijzen. Heel interessant allemaal en oh zo boeiend!

Maar diversiteit op het werk kan ook ongemakkelijke situaties opleveren. Verschillende achtergronden en uitgangspunten kunnen tot verwarring en irritaties leiden. We zijn nu eenmaal gewend om vanuit ons eigen perspectief te denken en dat wat afwijkt vinden we vaak onprettig of in ieder geval ongemakkelijk.

Heeft u te maken met een divers samengesteld team en wilt u daar op een prettigere manier gebruik van maken, dan hebben wij verschillende methodes om hiermee aan de slag te gaan. Dit maatwerk programma is bedoeld om er achter te komen welke verschillen er zijn, of dit spanningen oplevert en zo ja, wat voor spanningen dat dan zijn.

Gaandeweg zal er toegewerkt worden naar meer begrip voor elkaar en zal er gezocht worden naar een nieuwe manier om met diversiteit op de werkvloer om te gaan. 

 

Contact: 

Voor meer informatie met betrekking tot bovenstaand programma kunt u contact met ons opnemen via 033-4690667 of via de volgende linkDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn trots op onze samenwerking met:

XL Adventure & Events